OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. december 7., péntek 12:44

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) -

        A miniszterek megvitatták az online terrorista tartalmak eltávolítását elősegítő rendelet javaslatát. Magyarország egyetért azzal, hogy a jövőben szigorúbb intézkedésekre, valamint a szolgáltatókkal való együttműködés további fokozására van szükség az erőszakos tartalmak terjedésének megakadályozása, az online propaganda és az elkövetési módszerek terjesztésének megszüntetése érdekében.
     A közös európai menekültügyi rendszer reformjára vonatkozó előrehaladás kapcsán az osztrák elnökség bemutatta az eddig elért eredményeket. Magyarország számára elsődleges a szükséges lépések megfelelő sorrendje. Először vissza kell nyerni a külső határok teljes ellenőrzését, ezt követően lehet a pontos helyzet ismeretében további stratégiai döntéseket hozni. A tárgyalások folytatásával meg kell várni az új Európai Parlament felállását.
     Ahogy azt Magyarország többször hangoztatta, egyetértünk azzal, hogy sokkal hatékonyabb, erősebb közös fellépésre van szükség az embercsempész hálózatok ellen, annak érdekében, hogy minimalizáljuk az ellenőrizetlenül a Schengen térségbe érkezett személyek számát, e módon is biztosítva az uniós állampolgárok biztonsághoz való jogát. Magyarország örömmel fogadja és egyetért az osztrák elnökség által készített intézkedéscsomaggal, amely a migráns csempészhálózatok elleni küzdelemre kíván választ adni.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.