OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 26. vasárnap
Ismertető


2018. december 7., péntek 14:50

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) - Az LMP fővárosi képviselője az EBRD-tól kér hivatalos tájékoztatást az e-jegy botrány ügyében -

    Gál József, az LMP fővárosi képviselője hivatalos tájékoztatást kér az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD). Mint ismert, a BKK 6,1 milliárd forintot költött el eddig a totálisan megbukott e-jegyrendszerre. Ezt az összeget az EBRD által nyújtott hitelkeret terhére költötte el a BKK. Budapesten már 15 éve húzódik az elektronikus jegyrendszer bevezetése, melynek utolsó mozzanata a BKK és a beszállító közötti szerződésbontás lett.

 Az LMP korábbi közérdekű adatigénylésére árulta el a BKK, hogy a rendszer bevezetésére szolgáló hitel egyharmada már el lett költve, így az eddig kifizetett 6,3 milliárd forint nagy része ablakon kidobott pénz, azzal, hogy a hitel 2021-ben esedékes visszafizetési kötelezettsége továbbra is fennáll.

Az LMP amellett hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, illetve fővárosi vizsgálóbizottságot is kezdeményez a politikai felelősség megállapítása érdekében, most az EBRD-tól kér hivatalos tájékoztatást az e-jegyrendszer botrányának részleteiről: a hitelszerződésről, a beszállítói szerződés felbontásáról, visszafizetési kötelezettségről, eddig elköltött forrásokról.

Gál József,
az LMP fővárosi képviselője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.