2024. április 20. szombat

2018. december 7., péntek 15:07

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) - Folytatódik a haderőfejlesztés - újabb repülőgéppel bővül a Magyar Honvédség légiflottája

Nem ez az első alkalom, hogy politikai hisztériakeltés zajlik a repülőgép beszerzések kapcsán. A Honvédelmi Minisztérium csak azt hajtja végre, amiről a honvédelmi és rendészeti bizottság előtt is beszámolt és amire ugyanitt engedélyt is kapott. A kormány célja mindig is világos volt: ütemezett módon növeljük a honvédség szállítási kapacitását. A megvalósítás részeként egy újabb repülőgéppel bővült a Magyar Honvédség légi szállítóképessége: egy Dassault Falcon 7X katonai könnyű többcélú szállító repülőgéppel. Ez a géptípus egy úgynevezett könnyű kategóriába tartozó, többcélú személyszállító repülőgép. A most beszerzett repülőeszköz további moduláris rendszerek beépítési lehetőségével alkalmassá tehető légi vezetési pont kialakítására és működtetésére is. Ilyen képességgel eddig soha nem rendelkezett a haderő. Ezzel a honvédség légiflottája a nemrégiben beszerzett A319-es csapatszállító repülőgépekkel és a meglévő Falcon repülőgéppel együtt immáron négy korszerű, modern repülőgéppel rendelkezik.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium