OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 26. vasárnap
Ismertető


2018. december 7., péntek 15:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) - Szobrot kapott Koppenhágában Petőfi Sándor özvegye, Szendrey Júlia, az Andersen mesék magyarra fordítója

    A magyar kormány kiemelt nemzeti ügynek tartja a diaszpórában élő magyar honfitársaink támogatását, amelyet az is bizonyít, hogy a jövőre 300 millióról 500 millió forintra emelkedik az a keretösszeg, amelyből a diaszpórában élő magyarság szervezetei és magyar nyelvű oktatást végző szervezetek pályázhatnak. A kormány célja, hogy előmozdítsa Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar közösségek boldogulását, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolását és fejlesztést.

A kormány nemzetpolitikai törekvéseinek és munkájának eredménye az is, hogy több mint egymillióra nőtt a honosított eljárással állampolgárságot is szerző, határainkon kívül élő magyarok száma, így ők – hosszú idő után – közjogilag is újra a magyar nemzet részévé váltak.

A nemzetpolitika mellett nagy hangsúlyt fektetünk külkapcsolataink, így a magyar-dán gazdasági és politikai kapcsolatok folyamatos elmélyítésére és bővítésére is – zárta ünnepi gondolatait Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.