OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. december 7., péntek 16:19

A Salva Vita Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) -

    A bronz fokozatot idén 12, az ezüst fokozatot pedig 14 vállalat kapta meg.
"Az elmúlt 10 évben azt látjuk, hogy folyamatosan növekszik az igény a megváltozott munkaképességű és ezen belül is a fogyatékos emberek foglalkoztatása iránt, van sorba állás értük munkáltatói oldalon" – mondta el Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezetője. "Évente 10-15 új pályázó jelenik meg, aki vagy szeretne nyitni e célcsoport felé, vagy már tényleges intézkedéseket is valósított meg, amelyeket szeretne skáláztatni egy szakértői csoporttal, zsűrivel. Természetesen a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási szintjének növeléséhez kedvez a jelenlegi munkaerőhiány és persze a rehabilitációs hozzájárulás egyre növekvő mértéke is" – tette hozzá az ügyvezető.

Az idei rendezvény különlegességét az adta, hogy idén először, két új, egyéni teljesítménynek szóló díj is kiosztásra került: a Példakép és a Munkatárs díjak. Mindkét esetben a munkáltató jelölheti elismerésre valamely dolgozóját. "A Példakép Díjat olyan emberek kapják, akik fogyatékos munkavállalóként kiemelkedően teljesítenek saját munkájukban és példát mutatnak ezzel sorstársaiknak" – magyarázta Vég Katalin, ügyvezető. Ezt a díjat az idei évben kilenc jelöltnek ítélte oda a bíráló bizottság. "A Munka-Társ elismerést egy ember kapta meg, aki a saját vállalatnál nagyon sokat tett a fogyatékos emberek inklúziójáért és emberi hozzáállásában példaértékű munkatársai számára" – egészítette ki az ügyvezető.

     Kiadó: Salva Vita Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.