2024. április 25. csütörtök

2018. december 7., péntek 16:19

A Salva Vita Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) -

A bronz fokozatot idén 12, az ezüst fokozatot pedig 14 vállalat kapta meg.
"Az elmúlt 10 évben azt látjuk, hogy folyamatosan növekszik az igény a megváltozott munkaképességű és ezen belül is a fogyatékos emberek foglalkoztatása iránt, van sorba állás értük munkáltatói oldalon" – mondta el Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezetője. "Évente 10-15 új pályázó jelenik meg, aki vagy szeretne nyitni e célcsoport felé, vagy már tényleges intézkedéseket is valósított meg, amelyeket szeretne skáláztatni egy szakértői csoporttal, zsűrivel. Természetesen a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási szintjének növeléséhez kedvez a jelenlegi munkaerőhiány és persze a rehabilitációs hozzájárulás egyre növekvő mértéke is" – tette hozzá az ügyvezető.

Az idei rendezvény különlegességét az adta, hogy idén először, két új, egyéni teljesítménynek szóló díj is kiosztásra került: a Példakép és a Munkatárs díjak. Mindkét esetben a munkáltató jelölheti elismerésre valamely dolgozóját. "A Példakép Díjat olyan emberek kapják, akik fogyatékos munkavállalóként kiemelkedően teljesítenek saját munkájukban és példát mutatnak ezzel sorstársaiknak" – magyarázta Vég Katalin, ügyvezető. Ezt a díjat az idei évben kilenc jelöltnek ítélte oda a bíráló bizottság. "A Munka-Társ elismerést egy ember kapta meg, aki a saját vállalatnál nagyon sokat tett a fogyatékos emberek inklúziójáért és emberi hozzáállásában példaértékű munkatársai számára" – egészítette ki az ügyvezető.

Kiadó: Salva Vita Alapítvány