2024. április 19. péntek

2018. december 7., péntek 16:52

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) -

Valamint "Ló, mint a magyar nemzet régi jelképe az ünnepek alatt" címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése megtörtént, melynek kategóriánkénti fődíját egy 2-2 főre szóló belépőjegyet a Nemzeti Lovas Színház egy szabadon választott előadására és 1-1 lovas oktatásról szóló bérletet átadták. A díjat a zsűri elnöke Czeglédiné Kenyeres Réka festőművész, valamint a Nemzeti Lovas Színház színészei és igazgatója Pintér Tibor adták át. Egész nap a gyermekek hangos nevetéséről, a tapsról, a vidámságról és a szeretetről szólt. Ehhez nagymértékben járultak hozzá a Zárug Team díjugrató csapata, akik bemutatták a ló és lovasa közötti kapcsolat fontosságát, a Hadakútja LSE csapata, a Póniparádé címmel tartott fergeteges lovas műsorral, továbbá az Érd Hivatásos Tűzoltói, hiszen a rendezvényre egy létrás tűzoltóautóval jelentek meg, hogy a gyermekeknek betekintést adjanak a tűzoltók mindennapi életébe. Ám ne feledkezzünk meg, az Érdi Rendőrkapitányságról sem, akik a bűnügyi helyszínelés rejtelmeibe kalauzolták a vendégeket és lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek, hogy elfoglaljanak egy rendőrautó, de a Hegyőrség Törökbálint polgárőrei izgalmas kutyás bemutatóját is megnézhette a közönség.

Kiadó: Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület