2024. április 20. szombat

2018. december 10., hétfő 11:44

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - További DON toxinos zab alapú termékeket vontak ki a forgalmazók

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábbi tájékoztatása szerint határérték feletti DON mikotoxint tartalmazó gluténmentes zab alapanyagok érkeztek Magyarországra egy angliai vállalkozástól. A jelenleg is folyamatban lévő nyomon követési vizsgálatok alapján újabb tételek és termékek kerülnek le a polcokról. Az érintett élelmiszer-vállalkozások nagy része – jogkövető módon, a hatósággal együttműködve – a nem megfelelő termékeket saját hatáskörben kivonta a forgalomból, és visszahívja a vásárlóktól.

• Termék megnevezése, kiszerelése: Love Diet Gluténmentes zabpehely, 400 g
Forgalmazó: GLC-mentes Kft. (2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48.)
Minőségmegőrzési ideje    Tételszáma
2019.06.14.        2614150 LOT