OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:22

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Liberálisok az emberi jogok világnapján 10 pontban bizonyítják, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek az emberi jogok

    1. A sajtószabadság korlátozása. A Fidesz az adófizetők pénzéből építette ki sokmilliárdos médiabirodalmát, miközben a független és ellenzéki sajtótermékeket szisztematikusan felszámolta. Most nemzetstratégiai jelentőségűnek titulálták a Habony Médiaholding létrehozását, a Fidesz azonban nem egyenlő a nemzettel. Elfogadhatatlannak tartjuk a Fake News gyártást, a gyűlöletre és lejáratásra építő propagandát, az újságírók munkájának a korlátozását, a parlamentből való kitiltásukat.

2. Az oktatás szabadságának a korlátozása. Az Orbán-kormány a saját törvényeit sem tartotta tiszteletben, amikor a CEU-t ellehetetlenítette. A CEU ugyanis teljesítette a feltételeket, amiket az Orbán-kormány szabott neki, mégsem folytathatja budapesti működését. Ezzel az ország legmagasabban jegyzett egyetemét veszítettük el.

3. A nemzetközi jog és a jogállamiság sárba tiprása. Magyarország nemzetközi bűnözők otthona lett. A Fidesz először a letelepedési kötvényeken keresztül fogadta be ellenőrizetlenül a gazdasági bevándorlókat, akik között szép számmal lehettek ügynökök, bűnözők és terroristák, majd hivatalosan is egy korrupt politikus védelmére kelt a macedón kormányfő befogadásával és pártfogásával. Ezzel Orbán Viktor és kormánya szembefordult Európával és az európai értékekkel is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.