OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:22

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Liberálisok az emberi jogok világnapján 10 pontban bizonyítják, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek az emberi jogok

    4. Az emberi méltóság semmibe vétele. A kormány kriminalizálta a nincstelenséget, alkotmányba emelte a hajléktalanok jogfosztását. Ma a hajléktalanokat télvíz idején az aluljárókból is kitiltják. Orbán Viktor a hajléktalan-rendelettel ismét bebizonyította, hogy az embertelenség kormányát működteti.

5. A gyülekezési szabadság és a szólásszabadság súlyos megsértése az, hogy a rabszolgatörvény ellen tüntetőket a lengyel parlament alsóházi elnökének látogatására hivatkozva kizárják a Kossuth térről.

6. Az egyesülési szabadságot sérti, amit a jogvédő civilekkel tesz a kormány. Egyrészt felháborító gyűlöletkampányt folytat ellenük, másrészt adminisztratív eszközökkel próbálja akadályozni a munkájukat.  

7. Az egyenlő bánásmód elvének hiánya több magyarországi kisebbséget is sújt. Elég az LMBTQI-közösség alkotmányos jogfosztására, az cigányság oktatásból és munkapiacról való kirekesztésére, a fogyatékkal élőket érő folyamatos hátrányos megkülönböztetésre vagy a nők személyi biztonságához való jogának a semmibe vételére gondolni. A kormány a mai napig nem ratifikálta az isztambuli egyezményt, amely kellő védelmet nyújtana a gyermekeknek és a nőknek a családon belüli erőszakkal szemben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.