2019. július 18. csütörtök

2018. december 10., hétfő 15:23

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Liberálisok az emberi jogok világnapján 10 pontban bizonyítják, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek az emberi jogok

8. A tudomány szabadságát korlátozza a hatalom azzal, hogy az MTA költségvetéséről a jövőben az innovációs minisztériumban hozzák meg a döntéseket, miközben szisztematikusan felszámolják a felsőoktatási intézmények önállóságát a kancellária létrehozásával és az iskolák politikai megszállásával.

9. A kulturális élet szabadságát korlátozzák azzal, hogy a jövőben a vállalatok nem ajánlhatják fel szabadon a társasági adójukat az előadóművészeknek, a színházaknak és a zenekaroknak.

10. A vallásszabadságra korlátozzák azzal, hogy a kormány előnyben részesíti az egyházi iskolákat a világnézetileg semleges oktatási intézményekkel szemben. 2012 óta törvényi lehetőség van arra, hogy egy településen csak egyházi iskolát működtessenek, ami sérti a diákok alapvető jogait és a vallásszabadságot.

Bősz Anett témában tartott sajtótájékoztatója az alábbi linken visszanézhető:

Kiadó: Magyar Liberális Párt