OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 18. csütörtök
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:23

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Liberálisok az emberi jogok világnapján 10 pontban bizonyítják, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek az emberi jogok

    8. A tudomány szabadságát korlátozza a hatalom azzal, hogy az MTA költségvetéséről a jövőben az innovációs minisztériumban hozzák meg a döntéseket, miközben szisztematikusan felszámolják a felsőoktatási intézmények önállóságát a kancellária létrehozásával és az iskolák politikai megszállásával.

9. A kulturális élet szabadságát korlátozzák azzal, hogy a jövőben a vállalatok nem ajánlhatják fel szabadon a társasági adójukat az előadóművészeknek, a színházaknak és a zenekaroknak.

10. A vallásszabadságra korlátozzák azzal, hogy a kormány előnyben részesíti az egyházi iskolákat a világnézetileg semleges oktatási intézményekkel szemben. 2012 óta törvényi lehetőség van arra, hogy egy településen csak egyházi iskolát működtessenek, ami sérti a diákok alapvető jogait és a vallásszabadságot.

Bősz Anett témában tartott sajtótájékoztatója az alábbi linken visszanézhető:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=274911343223282&id=1438995906323127

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.