OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 18. csütörtök
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:46

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) úgy tartja: Nagy-Britannia kiválása az Unióból nem a legjobb, ami történhetne, de erős történelmi logika rejlik ebben.

    Egy évvel ezelőtt írta Szimeonov Todor: a BREXIT nem BREND. Anglia számára sincs itt a világvége, Európa számára sem halálos seb ez. Túl nagy feszültségeket gerjesztettek az évezredes különbségek a brit szegetek és a kontinens között. Bár a folyamatot egy kalandor akció indította, és a kibékülésnek mind a mai napig rengeteg – igen aktív befolyásos – híve van mindkét oldalon, a folyamat visszafordíthatatlan. Most inkább az a kérdés, és a komoly kihívás: hogyan tovább, Nagy Britannia? Hogyan tovább, Európa?
  Európa helyzete valamivel egyszerűbb, hiszen Nagy-Britannia kiválása nem olyan szétesés, amilyet átélt a Szovjetunió, Csehszlovákia, Jugoszlávia. E mellett annyi az egyéb belső baj, annyi az új tagjelölt, hogy Európa politikai és intellektuális kapacitása ezekre sem elég.
  Nehezebb a helyzete a büszke Nagy-Britanniának: először elveszítette a nem akármilyen (a történelem legnagyobb) birodalmát, most pedig természetes környezetét is. Bizonyára Nagy-Britannia nem úgy gondolja, hogy sajnálatra vagy tanácsokra szorulna, és egyébként is elfogadott dolog, hogy (néha) nem avatkozunk mások "belügyeibe".
  Mint az európai szellem elkötelezett híve, a VVM megosztja álláspontját: nagy történelmi tett lenne a köztársasági forma és az angolszász (Anglia, USA, Kanada) integráció vállalása.

http://bit.ly/BREXITisnotBREND
     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.