2024. április 24. szerda

2018. december 10., hétfő 16:36

A Pedagógusok Szakszervezete közleménye (2.rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A PSZ nem javasolja, hogy a szakképzés újra ugyanabba a folyóba lépjen

A gazdasági társaságokba kiszervezett tanműhelyek azért szűntek meg az elmúlt fél évtizedben, mert nem volt, aki finanszírozza fenntartásukat, így az állam és a szakképzési centrumok futhattak a megszűnő gazdasági társaságok vagyona után.
A PSZ azt javasolja, hogy azokban az esetekben, ahol a cégek, a gazdálkodó szervezetek nem vállalják a tanulók gyakorlati képzését, a tanműhely fejlesztéseket a szakképzési centrumokban hajtsák végre, ne szervezzék ki újra az uniós fejlesztéseket gazdasági társaságokba úgy, hogy ráadásul azok későbbi finanszírozásáról sem ismeretesek az elképzelések.

A kancellári rendszerről érdemi szakmai egyeztetéseket kér a PSZ az elmúlt évtizedben létrejött és megszűnt "vízfejek" tapasztalatainak feldolgozásával, hogy ne kerüljenek ismét a sor végére a tanulók, a pedagógusok és az iskolák, és az ő helyzetükön keresztül a közösségi - köztük a munkáltatói - érdekek.

Budapest, 2018. december 10.
Pedagógusok Szakszervezete

Kiadó: Pedagógusok Szakszervezete