OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 12., szerda 08:38

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - Nemdohányzó nemzetet, kiszámítható módon! Lázár János, a Miniszterelnökség korábbi vezetője csak augusztus óta a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, de már két hónap elteltével igen pozitív javaslatot tett. Aztán a miniszterelnök szabadságjogokkal kapcsolatos súlyos értékrendi zavara elhallgattatta. (Vagy lehet más magyarázat? Ha van, halljuk, mert ez közügy!)

    Lázár legfőbb javaslatai, felvetései voltak:

     - akik 2020. után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket,
     - mindenki más vehetne továbbra is, a 2020-as generáció viszont már nagykorúként sem,
     - a dohányzás nem alapvető emberi jog, sőt korlátozza a nemdohányzókat az egészséges élethez való alapvető jogukban, így tiltani lehet,
     - a dohányzás nem szolgálja a közjót, sőt azzal ellentétes.

Különlegesség, hogy Lázár tervének első eredményei csak öt parlamenti ciklus után kezdenének látszani, és még további két ciklus kellene a siker bizonyításához.
Az ezt követő eredmények azonban egyre ugrásszerűbben fényezhetnék a kezdeményezőt. A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztost nem lehet türelmetlenséggel vádolni…

Ne ítéljünk hebehurgyán, itt most nem pártérdekekről van szó!
Remélem, az összes párt és civil szervezet belátja – kivételesen – a közjót igen nagymértékben befolyásoló, támogatandó közügyről van szó, sőt még Márki-Zay Péter is egyetért, ebben az ügyben vele együtt, mindannyiunknak támogatnunk kell az ő legfőbb ellenfelét.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.