2024. április 23. kedd

2018. december 12., szerda 14:18

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

A tagállamok, azaz az Európai Tanács képviselői a tárgyalások során arra törekedtek, hogy a 2019-es költségvetés összességében több legyen mint a 2018-as, hogy egyetlen fejezet és egytelen program összege se csökkenjen 2018-hoz képest, illetve hogy a kiadások szintjét az összes tagállam GNI-jének legalább 1%-ában kelljen meghatározni. Ezt a megközelítést Szanyi Tibor, az MSZP EP-delegációjának vezetője összességében elfogadhatónak ítéli, azonban a részleteket vizsgálva sajnálatosnak tartja, hogy az intelligens és inkluzív-, illetve a fenntartható növekedési fejezetek alatt valamennyi csökkentést tapasztalunk. Arra buzdította a képviselőtársait és azon keresztül a tagállamokat is, hogy míg éves bontásan természetes lehet egyes fejezetek esetében minimális csökkentés, de hogy a hosszútávú költségvetési tárgyalásokban olyan innovatív, komplex és munkahelyteremtő intézkedésekre fókuszáljanak, mint például az EU- Okosfalvak kezdeményezés.

Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő