OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. december 12., szerda 14:18

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    A tagállamok, azaz az Európai Tanács képviselői a tárgyalások során arra törekedtek, hogy a 2019-es költségvetés összességében több legyen mint a 2018-as, hogy egyetlen fejezet és egytelen program összege se csökkenjen 2018-hoz képest, illetve hogy a kiadások szintjét az összes tagállam GNI-jének legalább 1%-ában kelljen meghatározni. Ezt a megközelítést Szanyi Tibor, az MSZP EP-delegációjának vezetője összességében elfogadhatónak ítéli, azonban a részleteket vizsgálva sajnálatosnak tartja, hogy az intelligens és inkluzív-, illetve a fenntartható növekedési fejezetek alatt valamennyi csökkentést tapasztalunk. Arra buzdította a képviselőtársait és azon keresztül a tagállamokat is, hogy míg éves bontásan természetes lehet egyes fejezetek esetében minimális csökkentés, de hogy a hosszútávú költségvetési tárgyalásokban olyan innovatív, komplex és munkahelyteremtő intézkedésekre fókuszáljanak, mint például az EU- Okosfalvak kezdeményezés.
    
     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.