OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 14. hétfő
Ismertető


2018. december 12., szerda 14:38

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) egyaránt fontosnak tartja az integrációt és az autonómiát is.

    Nagy-Britannia kiválása és egy sor tagjelölt várakozása kiváló alkalom lenne az alapelvek és a gyakorlat újragondolására. Az alapelvekkel könnyebb a dolgunk, mert azok nagy általánosságban elismerik mind az integráció, mind az autonómia fontosságát. A gond az, hogy megmaradnak a nagy általánosságoknál, nem tesznek hozzá konkrét stratégiát, célokat, további mobilizáló érveket. Kevesen merik kimondani és következetesen képviselni, hogy igenis, szükségünk van, és elkerülhetetlen a teljes európai integráció, a konföderáció. Igen, ez szükséges és elkerülhetetlen, a nemzetállami vezetők minden ez ellen felhozott érve álságos nacionalizmus, a királykodások féltése. Közben ugyanezek a királykodó nemzetállamok hallani sem akarnak valamelyik régiójuk autonómiájáról. Ebben a témában gyalázatos játszmák folynak keresztül-kasul, de még Brüsszel is kétkulacsos politikát folytat, például a katalán törekvések szabotálásával.
A Változó Világ Mozgalom fontosnak tartja:
- Konkrét határidős feladatként tűzni az európai konföderáció létrehozását.
- Ösztökélni a regionális integrációt (Németország és Ausztria egyesülése, dél- és északszláv, skandináv integráció).
- Elősegíteni minden jogos helyi autonómiát.
Közben következetesen kell dolgozni az európai integráció teljessé tételéért, legelőször Norvégia és Svájc – nyomatékos – invitálásával.
És igen: Gibraltár Európa része!

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.