OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 22. kedd
Ismertető


2018. december 12., szerda 15:12

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Az ukrajnai magyar kisebbség védelme uniós keretben lehet hatékony

    Az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási magállapodás első négy évének eredményeit értékelő EP-jelentés vitájához fűzött írásos felszólalását Szanyi Tibor, az MSZP EP-delegációvezetője ezzel a megállapítással kezdte: "Ukrajna drámai helyzetét, az ukránok előtt álló történelmi feladat súlyát önmagában is érzékelteti, hogy ennyi idő után az EU-ukrán kapcsolatok értékelése kapcsán még mindig a demokratikus Európa, az európai törvényhozók  első és legfontosabb üzenete az Ukrajna békéje és biztonsága, területi integritása, demokratikus, európai jövője melletti kiállás kell, hogy legyen."

Az MSZP alelnöke, mint a magyar politikus rámutatott, az EU tagállamok következetes és egységes politikai és pénzügyi támogatására az országnak most, az Azovi-tengeri újabb orosz agresszió, Putyin egyre leplezetlenebb expanziós törekvései, valamint a választások előtti feszült belpolitikai helyzet miatt minden eddiginél nagyobb szüksége van.
    
     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.