OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. december 12., szerda 15:12

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    Az EU-Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottság első alelnöki tisztét is betöltő Szanyi Tibor ezért is örömmel állapította meg: "Az EP mindig is az ukrán demokratikus átalakulás legkövetkezetesebb támogatója volt, de most egyenesen imponáló volt az a demonstratív egység, amellyel képviselőtársaimmal tiltakoztunk a demokratikus, európai Ukrajna elleni orosz politika ellen. Ez nyilvánult meg a mostani plenáris ülésen az idei Szaharov-díjas Oleg Szencov melletti látványos akciónkban, ahol képviselőtársaimmal feliratokon követeltük a Krím bekebelezése elleni tiltakozása miatt Putyin börtönében sínylődő ukrán filmrendező, békeaktivista azonnali szabadon bocsátását."

Az MSZP alelnöke ugyanakkor hozzászólásában rámutatott, hogy az EU további támogatásának, az ukrajnai demokratizálódási folyamat hitelességének feltétele, hogy az EU következetesen számon kérje az ukrán kormánytól a társulási megállapodásban közösen kijelölt reform-feladatok végrehajtását. A lemaradásokra és hiányosságokra ezen az EP jelentése és a parlamenti vita is emlékeztette az ukrán partnert, kiemelve az igazságügy és a közigazgatás reformja, valamint a korrupció elleni harc terén még megoldatlan, sürgető feladatokat.


     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.