OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2018. december 12., szerda 15:12

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    Hozzászólásában Szanyi Tibor magyar politikusként az ukrán reformfolyamat értékelése kapcsán ezúttal is sürgette a kisebbségi jogok európai normák szerinti érvényesítését. Egyrészt üdvözölte, hogy sikerült a jelentés külön pontjaként az EU, illetve az Európai Parlament határozott elvárásaként rögzíteni, hogy az új ukrán oktatási törvény kisebbségi nyelvekre nézve hátrányos részeit a Velencei Bizottság ajánlásait pontosan követve, késedelem nélkül, a kisebbségekkel való érdemi párbeszéd alapján, az átmenet időszakát legalább 2023-ig kiterjesztve kell módosítani.


     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.