OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 12., szerda 19:13

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleménye
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - A Nyugdíjasok Országos Szövetsége fennállásának 30. évfordulójára rendezett mai ünnepség résztvevői aláírásukkal igazolva – 82400 nyugdíjas képviseletében - fogadták el az alábbi nyilatkozatot:

    Magyarország Kormánya, Magyarország Parlamentje, mai és leendő nyugdíjasok!
Tekintettel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 25. cikkelyének tartalmára – valamennyi döntéshozó figyelmét felhívjuk arra, hogy az idős társadalom elszegényedésének, elnyomorodásának, leszakadásának vessünk véget, a méltó időskor megélésének lehetőségét minden magyar időskorú számára biztosítsuk. Történelmi tettként minősítjük, ha összefogás születik azokért, akik már magukért nem tudnak erejükön felül tenni. Az érintettek egy asztalhoz ülve, közös megegyezéssel munkálják ki az időskori elszegényedés meghaladásának módját.

Nem számokat, arányokat, módszereket ajánlunk, kérünk, hanem fórumot! Lehetőséget arra, hogy megfelelő szakértelemmel, információval rendelkezők működőképes, fenntartható, elfogadható és támogatható megoldásokat kínáljanak a ma még kilátástalan helyzetben lévő kortársaink életminőségének javítására.

Ezeket a gondolatokat onnan üzenjünk, ahonnan kell (vagyis ahol a kortársi sokaság van, nem az utcáról) és azoknak, akikre tartozik: a döntéshozóknak és a kortársaknak.

     Kiadó: Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.