OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 13., csütörtök 14:40

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OS) - SZIP 2.0: szintet lépő szélessáv-beruházások országszerte. A kormány kezdeményezésére, szakmai szervezetek és piaci cégek támogatásával 2019 januárjában indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0, melynek célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.

    Nyolc szakmai érdekképviseleti és kormányzati szervezet és tizenöt iparági szereplő írta alá azt a nyilatkozatot, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága kezdeményezett a korszerűbb szélessáv-beruházások érdekében. A Szupergyors Internet Program 2.0 (SZIP 2.0) elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében" címmel 2018. december 12-én aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az Európai Uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. Emellett a nemzetgazdaság további növekedése, ezáltal pedig Magyarország versenyképessége szempontjából is kiemelt fontosságú.

"Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a magyar emberek, a helyi közösségek és a vállalkozások a digitalizáció nyerteseivé váljanak." – mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. Hozzátette: "A SZIP 2.0 keretében a kormány a gigabit kapcsolatra képes, elsősorban optikai hálózatok kiépítését preferálja, de cél a legalább 100 Mbps sávszélesség."

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.