OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 14., péntek 10:43

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - December 17-e minden évben a szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapja.

        Egyesületünknél ezen a napon az áldozatokra emlékezünk, akiket nem védett sem a hatóság, sem a család, sem a barátok. Emlékezünk Erzsébetre, akinek holtteste napokig az illetékes rendőrkapitányság előtt parkoló autó csomagtartójában pihent. A hírek szerint "azért kellett meghalnia", mert szexuális aktus közben kliensének – a büntetett előéletű korábbi főkönyvelőnek – fájdalmat okozott. Emlékezünk Nancy-re, akinek halála körül még mindig túl sok a kérdés, vagy a nemrég Olaszországban meggyilkolt szexmunkásra, akit vélhetően játékfüggő kliense ölt meg, majd halálát megpróbálta öngyilkosságnak álcázni.
     Mi, itt az egyesületnél emlékezünk mindazokra, akik ma is küzdenek az erőszak ellen, vagy épp elszenvedik azt.
     Az anyákra, akik egyedül tartják el gyermekeiket és élettársukat, abban a fenyegetettségben, hogy nem léphetnek le, nem kereshetnek más munkát, különben párjuk megveri őket.
     A fiatal lányokra, akiknek határait a vendégek nem tartják tiszteletben, beleegyezés nélkül kényszerítik őket szexuális cselekményekre, leveszik az óvszert engedély nélkül, vagy nem fizetik ki a tiszteletdíjat.
     Ezek az embertársaink hiába kérnek segítséget gyámhivataltól, rendőrségtől, hatóságoktól.
     A társadalom szemében a szexmunkásnak nincsenek jogai, még a teste sem az övé. Így bármi, amit tesznek vele, az nem erőszak, nem bűncselekmény.
     Rajtunk, mindannyiunkon múlik, hogy ez megváltozzon.


     Kiadó: Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.