OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. december 14., péntek 13:14

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Jövőre megkezdődnek a Magyar Falu Program pályázati kiírásai

        A kormány döntése alapján 2019-ben elindul a Magyar Falu Program, amelynek már  első évében, 2019-ben 150 milliárd forint áll rendelkezésre az ötezer lélekszám alatti települések fejlesztéseinek megkezdésére. Ebből 50 milliárd forint a mellékúthálózat fejlesztését, 25 milliárd forint a fiatalok falusi lakhatási lehetőségeinek javítását, 75 milliárd forint pedig a közszolgáltatások színvonalának emelését szolgálja.  A végrehajtási rendelet értelmében a 2019-re szóló, konkrét pályázati keretösszeg is már rögzített. A jövő év első felétől - 75 milliárd forint értékben - folyamatosan nyílnak meg a pályázati lehetőségek, így érdemes a kistelepüléseknek felkészülni. A pályázatok részleteiről a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást. Cél, hogy akár már a jövő év végén látható és tapasztalható eredményei legyenek a programnak.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.