OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. december 15., szombat 08:44

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 15., szombat (OS) - Pécsre is megérkezett a Könyves szekér

        Jól mutatja ezt az a tény is, hogy Erdélyben az utóbbi időben három helyre – Marosvásárhelyre, Nagyváradra és Szatmárnémetibe – is megérkezett egy-egy könyves szekér, amely magyar és román nyelvű könyveket is kínál az olvasni szerető közönség számára.
A 2018-as esztendőben a kormány csak a Nemzeti Együttműködési Alapból mintegy 4,9 milliárd forint pályázati összeget biztosított a civil szervezetek működésére és szakmai programjaik támogatására. Ez az összeg a 2019. évi költségvetés alapján, mintegy 5,5 milliárd forintra nő. További támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre a Nemzeti Kulturális Alap, vagy a költségvetés egyéb forrásai tekintetében is – tette hozzá a közigazgatási államtitkár.
     A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület kezdeményezésének lényege az, hogy mindenki minőségi könyvhöz juthasson egy buszjegy áráért, azaz 300 forintért. Az Egyesület, amely 2017 ősz óta saját erőből, a mai napig 5 vidéki és 4 budapesti szekeret indított útnak és a jövőben újabbakkal látja el a nagyobb hazai és határon túli településeket könyves szekerekkel.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.