OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. december 16., vasárnap 08:51

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 16., vasárnap (OS) - Jön az éhezők viadala?

    A nemzeti együttműködés rendszerének uralkodó osztálya ugyanis ahelyett, hogy a közelgő válság legvédtelenebb áldozatait védené, helyette közpénzből ácsol saját magának Noé-bárkáját. Azért habzsolnak és gyűjtenek maguk alá minden mozdíthatót, hogy legyen mit elveszíteni a viharban. A rabszolgatörvényre is azért van szükségük, hogy a válsághelyzetben a multik ki tudják használni a rákényszerült dolgozókat, ezzel csökkentve – nem az egyén, hanem a nagyvállalatok – várható veszteségét. És, akinek még nem esett volna le a tantusz: a média központosítására is azért van elsősorban szükség, hogy a közelgő válságot a maguk ízlése és ellenségképe szerint lehessen kommunikálni. Nem az lesz a védtelenség oka, hogy a kormány fenntarható rendszerek kiépítése, szociális háló szövése és euróövezeti védelem helyett csak saját magára és eszement látványberuházásokra költötte a közpénz, hanem majd összehangolt agymosással megy a sorosozás, brüsszelezés, a nemzetközi tőke támadásának bizonygatása. A propagandával azonban nem lehet majd jól lakni. Az üres stadionoknak is legfeljebb az lehet majd a funkciója, hogy ott rendezzük meg az éhezők viadalát. Ezért kell látni és látszódnia annak, hogy tudjuk mi történik. Legkorábban a májusi EP-választáson lehet megfelelő irányt szabni ennek az önző és a védteleneket cserbenhagyó hatalomnak. Önökön múlik.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.