2024. április 23. kedd

2018. december 16., vasárnap 13:16

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 16., vasárnap (OS) - A hatályos jogszabályok és a Belügyminisztérium ellentmondást nem tűrő elvárásai szerint Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen látja el feladatait. Így készül és fogja végrehajtani a 2018. december 16-án a Budapest XIV., Hősök teréről a Budapest V., Kossuth térre átvonuló bejelentett gyűlés biztosítását.

A rendőrök – esküjükhöz híven – tették és teszik a dolgukat, minden törvényes eszközzel óvják és védik a közrendet. A gyűlések szervezői vagy "az annak tekintett személyek" ugyanakkor rendre megsértik a gyülekezési jog gyakorlására vonatkozó jogszabályokat. Sem ők, sem a rendezők egyetlen alkalommal nem zárták ki, távolították el a rendbontókat a gyűlésekről – és erre egy esetben nem kérték fel a rendőrséget. Amikor befejezetté nyilvánították a gyűléseket, közülük páran részt vettek az utcai vandalizmusban.

A Belügyminisztérium felszólítja a gyűlés szervezőjét és az ellenzéki pártok ma kiadott közleményét aláíró politikusokat, hogy tartsák és tartassák be a demonstráció résztvevőivel Magyarország törvényeit, a rend fenntartásában működjenek együtt a rendezvényt biztosító rendőrséggel.
     Kiadó: Belügyminisztérium