OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. december 16., vasárnap 13:16

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 16., vasárnap (OS) - A hatályos jogszabályok és a Belügyminisztérium ellentmondást nem tűrő elvárásai szerint Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen látja el feladatait. Így készül és fogja végrehajtani a 2018. december 16-án a Budapest XIV., Hősök teréről a Budapest V., Kossuth térre átvonuló bejelentett gyűlés biztosítását.

    A rendőrök – esküjükhöz híven – tették és teszik a dolgukat, minden törvényes eszközzel óvják és védik a közrendet. A gyűlések szervezői vagy "az annak tekintett személyek" ugyanakkor rendre megsértik a gyülekezési jog gyakorlására vonatkozó jogszabályokat. Sem ők, sem a rendezők egyetlen alkalommal nem zárták ki, távolították el a rendbontókat a gyűlésekről – és erre egy esetben nem kérték fel a rendőrséget. Amikor befejezetté nyilvánították a gyűléseket, közülük páran részt vettek az utcai vandalizmusban.

A Belügyminisztérium felszólítja a gyűlés szervezőjét és az ellenzéki pártok ma kiadott közleményét aláíró politikusokat, hogy tartsák és tartassák be a demonstráció résztvevőivel Magyarország törvényeit, a rend fenntartásában működjenek együtt a rendezvényt biztosító rendőrséggel.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.