OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 16., vasárnap 14:14

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2018. december 16., vasárnap (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális ügyekért felelős államtitkárságának köszöntője

    December 16. a Magyar Kórusok Napja. 1991 óta ez a magyar kórusművészet jeles napja. Ezen a napon született Kodály Zoltán, Kossuth-díjas magyar zeneszerző 136 esztendővel ezelőtt. Az ő munkássága, életműve is rávilágított arra, hogy kiemelten fontos a magyar énekkari és népzenei kultúra ápolása, hagyományaink megőrzése. Szintén fontos a zenei műveltség emelése érdekében tett erőfeszítések elismerése, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Kórusok Napja alkalmából megkülönböztetett tisztelettel köszönti a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségét (KÓTA).  A szövetség szakmai munkája nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Kodály Zoltán méltó örököseiként a következő nemzedékek számára is örökíteni tudjunk páratlanul gazdag zenei hagyományainkat, biztosítva az újabb nemzedékek gyarapodó zenei műveltségét.
     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.