2024. április 20. szombat

2018. december 16., vasárnap 14:14

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2018. december 16., vasárnap (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális ügyekért felelős államtitkárságának köszöntője

December 16. a Magyar Kórusok Napja. 1991 óta ez a magyar kórusművészet jeles napja. Ezen a napon született Kodály Zoltán, Kossuth-díjas magyar zeneszerző 136 esztendővel ezelőtt. Az ő munkássága, életműve is rávilágított arra, hogy kiemelten fontos a magyar énekkari és népzenei kultúra ápolása, hagyományaink megőrzése. Szintén fontos a zenei műveltség emelése érdekében tett erőfeszítések elismerése, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Kórusok Napja alkalmából megkülönböztetett tisztelettel köszönti a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségét (KÓTA).  A szövetség szakmai munkája nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Kodály Zoltán méltó örököseiként a következő nemzedékek számára is örökíteni tudjunk páratlanul gazdag zenei hagyományainkat, biztosítva az újabb nemzedékek gyarapodó zenei műveltségét.
     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság