2024. április 16. kedd

2018. december 18., kedd 11:15

A Magyar Munkáspárt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 18., kedd (OS) -

Orbán Viktor Úrnak,
Magyarország
Miniszterelnökének

Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Országgyűlés megváltoztatta a Munka Törvénykönyvét és új módon szabályozta a túlmunka kérdését.

Mint Ön is tudja, a Munka Törvénykönyve az a törvény, amely a legközvetlenebb módon érinti a magyar gazdaság két szereplője, a tőkéstulajdonosok és a dolgozók, a munkavállalók közötti viszonyt.

E viszony fontos eleme Magyarország jelenlegi stabil politikai helyzetének, amit az Ön kormánya alapvető célkitűzésként kezelt.

Az elmúlt években kialakult egy olyan helyzet, amely ugyan nem elégíti ki a dolgozó tömegeket, de még sem vezetett jelentős társadalmi elégedetlenséghez.  Annak ellenére sem következtek be sztrájkok, tömeges megmozdulások, hogy az elmúlt 30 év terheinek nagy részét éppen a dolgozó emberek voltak kénytelenek elviselni.

Kiadó: Magyar Munkáspárt