OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 18., kedd 14:51

Az Ökopolisz Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. december 18., kedd (OS) - Új közéleti folyóirat indul

        Új, 140 oldalas közéleti folyóiratot indított az Ökopolisz Alapítvány. A negyedévente megjelenő lap a hazai közélet aktuális kérdéseivel foglalkozik, fő célja hozzájárulni a politika folyamatainak és eseményeinek jobb megértéséhez.
     "Ellensúlyra ott van szükség, ahol valami nagyon egy irányba billen. Magyarországon pedig ez nemcsak a politikában, de az arról való gondolkodásban is megfigyelhető." – hangsúlyozza Pápay György, a lap felelős szerkesztője. "Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy túl vagyunk egy korszakhatáron: a jól bevált receptek többé nem működnek, és fordítva, ami működik, az nem a korábban bevált, megörökölt recepteken alapul."
     Az első szám szerzői között ismert politológusokat és elemzőket találunk: Csizmadia Ervin, Böcskei Balázs, Reiner Roland, Mikecz Dániel és Ember Zoltán Levente, a tanulmányok pedig olyan témaköröket járnak körül, mint a populizmus vagy a hazai közbeszédben egyre hangsúlyosabb rezsimvita.
     2019-től az Ökopolisz Alapítvány és a lap szerkesztősége kerekasztal-beszélgetéseket, közéleti vitaesteket szervez a politika iránt érdeklődő szélesebb közönség számára. Az első, januári rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a folyóirattal, illetve "A rendszer természete" címmel egy kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatnak. A beszélgetés részvevői Csizmadia Ervin, Filippov Gábor és Szűcs Zoltán Gábor politológusok, a moderátor Stumpf András újságíró lesz.


     Kiadó: Ökopolisz Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.