2019. május 26. vasárnap

2018. december 20., csütörtök 12:28

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 20., csütörtök (OS) - Ez felháborító: a Fidesz képviselői támogatták Strasbourgban a Soros-tervet!

Megemlíti, hogy hatékonynak bizonyult a migránsok "Kreatív Európa" programba történő integrációja; sőt túljelentkezés is volt az alulfinanszírozott programban. A Fidesz által támogatott Grammatikakis-jelentés megállapította, hogy "a menekültek beilleszkedése érdekében szükséges fellépéseket új forrásokkal kell támogatni", mert "a kultúra és a kultúrák közötti párbeszéd szerepet játszhat a migránsok társadalmi szerepvállalásának növelésében és integrációjuk megkönnyítésében". Az európai kultúra legnagyobb értéke az elképzelések, a hangok és a kifejezésmódok sokszínűségében rejlik, amelyet meg kell őrizni, meg kell erősíteni és támogatni kell – fogalmaz a dokumentum, amelyet tehát a kormánypárti politikusok is csendben megszavaztak.
     A Fidesz képviselői helyesen cselekedtek, amikor a kultúra ügyét és az azzal kapcsolatos irányokat rögzítő jelentést – benne a menekültekkel kapcsolatos tételeket – támogatták a plenáris ülésen. Egy Európa-párti politikusnak ez volt a dolga. Kérdés, hogy a fideszesek mekkora büntetést kapnak azért Orbántól, mert kiestek az Európa-ellenes, hazug propagandát követő szerepükből.

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)
Brüsszel, 2018-12-20

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő