OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 18. vasárnap
Ismertető


2018. december 20., csütörtök 12:28

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 20., csütörtök (OS) - Ez felháborító: a Fidesz képviselői támogatták Strasbourgban a Soros-tervet!

        Megemlíti, hogy hatékonynak bizonyult a migránsok "Kreatív Európa" programba történő integrációja; sőt túljelentkezés is volt az alulfinanszírozott programban. A Fidesz által támogatott Grammatikakis-jelentés megállapította, hogy "a menekültek beilleszkedése érdekében szükséges fellépéseket új forrásokkal kell támogatni", mert "a kultúra és a kultúrák közötti párbeszéd szerepet játszhat a migránsok társadalmi szerepvállalásának növelésében és integrációjuk megkönnyítésében". Az európai kultúra legnagyobb értéke az elképzelések, a hangok és a kifejezésmódok sokszínűségében rejlik, amelyet meg kell őrizni, meg kell erősíteni és támogatni kell – fogalmaz a dokumentum, amelyet tehát a kormánypárti politikusok is csendben megszavaztak.
     A Fidesz képviselői helyesen cselekedtek, amikor a kultúra ügyét és az azzal kapcsolatos irányokat rögzítő jelentést – benne a menekültekkel kapcsolatos tételeket – támogatták a plenáris ülésen. Egy Európa-párti politikusnak ez volt a dolga. Kérdés, hogy a fideszesek mekkora büntetést kapnak azért Orbántól, mert kiestek az Európa-ellenes, hazug propagandát követő szerepükből.

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)
Brüsszel, 2018-12-20


     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.