OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 20., csütörtök 14:07

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 20., csütörtök (OS) - Több száz tonna tartós élelmiszert és több ezer tál meleg ebédet oszt ki a krisnás Ételt az Életért Alapítvány az adventi időszakban, emellett idén a "Küldj jókívánságot a szeretetfára" elnevezésű akcióval hívják fel a figyelmet a gondoskodás erejére. Az ünnepi programsorozat csúcspontja a többnapos Blaha Lujza téri ételosztás lesz, ahol 4500 adag étel és szeretetcsomag várja a vendégeket.

        "A Karácsonyi ételosztás során naponta emeljük a kiosztott ételek és csomagok mennyiségét. Évek óta tapasztalt tendencia, hogy Szenteste alkalmával sok magánember és civil szervezet érzi úgy, hogy tennie kell valamit a rászorulókért. Talán van némi részünk abban, hogy elindult egy ilyen jellegű gondoskodási hullám. Pozitív irányba változik az emberek hozzáállása, és jó érzés részese lenni ennek. Mégis mindenkit arra biztatunk, ha szeretnének segíteni, inkább együtt, hosszabb asztalt építsünk." – mondja Szanyi-Karl Attila, az alapítvány vezetője.
     Nem csak a fővárosban lesznek ünnepi akciók. Az óbudai és Blaha Lujza téri ételosztás mellett Eger, Debrecen, Miskolc, Marcali, Horvátkút, Kéthely, Somogyvámos településeken tartanak étel- és csomagosztásokat. Az adventi kör január közepén egy békéscsabai programmal zárul. Ez idő alatt több száz tonna tartós élelmiszert mozgatnak meg, és több ezer, a Karácsonyt magányban és elhagyatottságban töltő idős embert, betegeket, munkanélkülieket, valamint bajba került nagycsaládokat és gyermekeket látnak vendégül az ünnep alkalmából.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.