OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2018. december 20., csütörtök 14:29

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 20., csütörtök (OS) - Folytatódik a jogkorlátozás – a dolgozói jogok szűkítése után a Fidesz most felszámolná a Honvédség ellenőrzésének lehetőségét is -

    A honvédelmi miniszter törvénytelenül, egy rendeletben próbálja ellehetetleníteni az országgyűlési képviselőknek a hadsereg működésével kapcsolatos tájékozódási és ellenőrzési jogát. Ezért utólagos normakontrollt kezdeményezve az Alkotmánybírósághoz fordulunk, ehhez kérjük az ellenzéki képviselőcsoportok támogatását. A 18/2018. (XII. 15.) HM rendelettel a minisztérium technikainak álcázott jogkorlátozással kiüresítené az országgyűlési képviselők tájékozódási lehetőségét a honvédelmi szervezetek vonatkozásában, és a jövőben a miniszter és a vezérkari főnök kényétől-kedvétől tenné függővé, mire kapnának választ a magyar nép választott képviselői.

Az elmúlt hónapokban több esetben tagadták meg a tájékoztatást számomra a honvédelmi szervezeteknél, így a Honvédkórházban is, teljesen törvénytelenül. Mindkét estben pert indítottunk. Attól, hogy a képviselőket eltiltják a Honvédség szervezeteinél történő tájékoztatástól, még nem lesz jobb a helyzet az alakulatoknál, sőt!

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.