OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 20., csütörtök 15:12

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. december 20., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Üdvözlöm, hogy a baloldal elfogadta a kétfordulós javaslatomat

    Örömmel értesültem róla, hogy a baloldal elfogadta a kétfordulós előválasztásról szóló javaslatomat. Ahogy az országgyűlési választásokon is kiderült, akkor van esély a Fidesz leváltására Budapesten, ha az ellenzéki pártok nem indítanak külön-külön jelölteket. 2018 áprilisában a koordinációnak köszönhetően az ellenzék az egyéni országgyűlési képviselői helyek kétharmadát meg tudta nyerni Budapesten a Fidesszel szemben. Ezért lenne fontos, hogy főpolgármester-jelöltként is csak egy, a legnagyobb támogatással rendelkező ellenzéki politikus induljon majd Tarlós Istvánnal szemben.

Az egy jelölt kiválasztása szükséges, ugyanakkor nem elégséges feltétele a sikernek. Meggyőződésem, hogy csak az a jelölt lehet eredményes, aki a különböző ellenzéki oldalak alapértékeit össze tudja hangolni és egyszerre tudja képviselni. Olyan jelöltre van szükség, aki Tarlós Istvánnal szemben kész megvédeni a főváros függetlenségét és szabadságát. A közös jelöltnek határozottan és egyértelműen ki kell állni az Orbán-kormány illiberális politikájával szemben.

Az előválasztás sikerének az a záloga, hogy minden ellenzéki induló meg tudja mérettetni magát, és a kiválasztás technikai feltételeit közösen alakítsuk majd ki. Az első fordulóhoz sok sikert kívánok a baloldali pártok jelöltjeinek!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.