OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 21., péntek 09:39

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) örömmel igazítja munkáját a Változó Világ szép 23 éves hagyományát, amely témát ad minden évnek.

        2018 a Változó Világ kiadó és a VVM idei tevékenysége az ember jegyében folyt. Jelképnek is tekinthető, hogy idén jelent egy kitűnő és hiánypótló kötetünk egy nagyszerű művészről, szellemről: Oscar Wildról. Ragyogó, ám tragikus személy, amelynek egyik műve, Dorian Grey arcképe félelmetesen rajzolja le korunk tündöklő politikusai és celebjei titkolt csúf meghasonlását.
     Ezzel együtt eredményeink ebben az évben igen szerények. Nem szeretnénk azzal mentegetni ezt, hogy az Emberi erőforrások – nem csekély – forrásai nem nyíltak meg az Ember éve szakmai programunkra, az erre szolgáló pályázaton ("Pályázata a Várólista 418. helyén áll"). De az ugyanoda tartozó "Nemzeti Kulturális" Alap Ismeretterjesztő kollégiuma (!) sem  találta méltónak támogatásra Az ember című ismeretterjesztő kötet megírását. Hozzá kell tenni, hogy a különféle NGO "nem-kormányzati", többnyire kormányzati-elleni forrásai, a nagyhírű filantrópok sem áldoztak Az ember évére, vagy egyéb munkánra.
     Egy dolog számít: hiszünk az emberben, hiszünk az emberhitben. Hiszünk munkánk értelmében, és azt töretlen elszántsággal folytatjuk az új évben. A vezető téma más lesz, de bizonyos értelemben az is az ember éve lesz, és minden új év is.
     Sok a teendőnk: véghezvinni az Ember éve programot, segíteni Az ember c. kötet, az Emberhit, az Életútmutató születését.
http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány
-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.