OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 21., péntek 12:29

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - 1956-os központi emlékmű létesítése

        1.    Az Összefogás 1956 Örökségének Megőrzéséért Egyesület kibővített elnöksége meghirdeti a Felhívást. Az Operatív Bizottság (5 fő) összetétele: elnök, alelnök, nyírségi területi felelős, szobrászművész (a pályázaton nem vehet rész), városvédő szakember.
     2.    Az OB – ahogy eddig is tette - minden döntéséhez konzultál a Történelmi  Ismeretterjesztő Társulat Egyesület elnökével.
     3.    A program egész menete során kérjük a VERITAS Történetkutató Intézet, valamint a NEB Nemzeti Emlékezet Bizottsága véleményét javaslatait.
     4.    Az elnökség javaslatot tesz egy 9 fős bizottság megalakítására, melynek tagjai művészek és levéltárosok/muzeológusok), személyeiket a szakmai szervezetek jelölik.
     5.    Az elnökség javaslatot tesz egy, ugyancsak 9 fős bizottság megalakítására, melynek tagjai ’56-os szervezetek, önkormányzatok, történészek, miniszteri biztos). Személyeiket a saját szervezetek jelölik.
     6.    A miniszterelnökséget vezető minisztert külön levélben felkérjük, hogy kezdeményezze egy miniszteri biztos kinevezését. A Biztos összehangolja az programban érintett tárcák részvételét. (Folytatás a III. sz. közleményben)

     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.