OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 21., péntek 14:47

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet? Hol lehet vért adni a két ünnep között? Készüljünk fel időben, hogy valóban békések legyenek az ünnepek!

    Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívja a lakosság figyelmét a karácsony és az újév közeledtével arra, hogy az ünnepnapok torlódása miatt ne felejtsék el időben beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket, és töltsék fel a "házi patikát", felkészülve ezzel az esetleges nem várt helyzetekre is. Érdemes otthon tartani láz- és fájdalomcsillapító szereket, torokfertőtlenítőt, orrcseppet és az emésztőrendszeri panaszok kezelésére alkalmas készítményeket. Az ünnepi lakomán tartsunk mértéket az étkezésben és főleg az alkoholfogyasztásban, hiszen a nehéz ételek és az égetett szeszes italok megterhelik a szervezetet.
A karácsonyi ünnepek alatt  a patikák a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. December 24-én és 31-én (pihenőnap) a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük,  vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők.  December 25-én, 26-án és január 1-jén  kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.   Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni: www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.