OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2018. december 21., péntek 14:47

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet? Hol lehet vért adni a két ünnep között? Készüljünk fel időben, hogy valóban békések legyenek az ünnepek!

    A hideg idő kedvez az influenzavírus cseppfertőzéssel történő terjedésének. Tünetek jelentkezése esetén tartsunk be néhány fontos szabályt: kerüljük a hagyományos üdvözlési formákat, a kézfogást, a puszit, szellőztessünk rendszeresen, rövid ideig, fogyasszunk sok vizet, vagy teát! Fontos az ágynyugalom és a láz csillapítása is. Nehéz megállni, de influenzaszerű tünetekkel ne menjünk vendégségbe, és lehetőleg ne is fogadjunk látogatókat. Gyakran mossunk kezet szappannal, langyos vízzel, köhögéshez, tüsszentéshez pedig mindig használjunk papír zsebkendőt, amelyet használat után azonnal dobjunk ki. Aki erősen köhög, viseljen szájmaszkot. A tünetek fokozódása vagy tartós fennállása esetén pedig kérjünk orvosi segítséget.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás az ünnepi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz. A kórházak ünnepi látogatási rendjéről az adott kórház honlapján lehet tájékozódni.

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.