OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. december 21., péntek 14:47

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet? Hol lehet vért adni a két ünnep között? Készüljünk fel időben, hogy valóban békések legyenek az ünnepek!

    A mentők karácsonykor is teljes készenlétben lesznek, Magyarország 254 mentőállomásán egyszerre közel ezerötszázan – mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók – teljesítenek szolgálatot. A mentőegységek a fővárosban rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több mint kétezer-ötszáz esetben nyújtanak életmentő segítséget az ünnepek idején. Szilveszterre az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma – különösen a fővárosban és a nagyvárosokban – jelentősen megnő.
Ahhoz, hogy az ünnepi időszakban is maradéktalanul biztosított legyen a vérellátás, nagyon fontos, hogy ünnepek előtti és ünnepek közötti véradásukkal minél többen segítsék a betegellátást. Az Országos Vérellátó Szolgálat december 22-én, szombaton, valamint december 27-29. között több külső helyszínen és intézetben várja a véradókat. A pontos helyszínekről és időpontokról a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok vagy a http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/ oldalon lehet tájékozódni. December 30-án, országosan csak egy helyen, a Vas megyei Osstfyasszonyfán lesz lehetőség véradásra.
Minden kedves olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag boldog új évet kívánunk!


     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.