OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. december 21., péntek 18:25

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Bősz Anett utólagos normakontrollt kezdeményez a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok miatt

    Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője utólagos normakontrollt kezdeményez a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvény miatt, amit Áder János – mint utólag kiderült – már szerdán aláírt. Bár illúzióink nem voltak azzal kapcsolatban, hogy a köztársasági elnök végre a sarkára áll, és a magyarok emberek érdekeit képviseli az Orbán-parancs teljesítése helyett, a Liberálisok továbbra is a törvényesség oldalán állnak, ezért minden jogi eszközt meg kívánnak ragadni annak érdekében, hogy ebben a formában ne állhassanak fel a közigazgatási bíróságok.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz egy új bíróság létrehozásával akarja megúszni a felelősségvállalást a jogállami normák megsértése miatt, ahogyan azt is, hogy a kormány a magyar emberek akarata ellenére kötelezné túlórára a munkavállalókat. Meggyőződésünk, hogy mind a rabszolgatörvény, mind a közigazgatási bíróságokról szóló törvény sérti az Alaptörvényben foglalt jogokat. Bősz Anett ezért összegyűjti a képviselők negyedének az aláírását, hogy az Alkotmánybíróság kivizsgálja a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló jogszabály törvényességét, és ezzel párhuzamosan felszólítja az alapvető jogok biztosát, hogy teljesítse hivatalának a küldetését, és ő is kezdeményezzen utólagos normakontrollt a két törvénnyel kapcsolatban!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.