OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 4., péntek 13:42

OS - JAVÍTÁS - A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. január 4., péntek (OS) - Javított! Laktanyaépítés Kiskőrösön. Egy uniós projektnek köszönhetően várhatóan 2020-ban új épületbe költözhet a kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság. A "Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kiskőrös tűzoltóság" elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00015 azonosítószámú projekt 919 millió 847 ezer 409 forintot biztosít arra, hogy a zöldmezős beruházás megvalósuljon. A Dózsa György úti ingatlant a helyi önkormányzat ajánlotta fel, állami tulajdonba vétele után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a terület vagyonkezelője

    A katasztrófavédelmi szempontú kockázatokról szóló elemzések szerint az ország egyes területeinek mentő-tűzvédelmét új laktanyák építése javíthatja számottevően. A szakmai javaslatok alapján a közeljövőben hat városban újul meg a régi laktanya, vagy épül teljesen új létesítmény. Fehérgyarmaton, Gyöngyösön, Pécsett, Kecskeméten, Piliscsabán és Kiskőrösön kezdődtek meg az uniós projektekhez kapcsolódó beruházások. A kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság 13 település csaknem 51 ezer lakójának biztonságát javítja majd. A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltó laktanyát, egy raktárépületet és egy sportpályát foglal majd magában. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát el készenlétet, az épületben három szerállást és egy járműmosórészleget alakítanak ki. Az új laktanyából a mostaninál sokkal rövidebb idő alatt érkeznek a tűzoltók például Akasztóra, Csengődre és Soltszentimrére. A beruházás befejezésének tervezett határideje 2020.10.31.
    
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.