OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. január 4., péntek 15:30

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 4., péntek (OS) - Sermer Ádám: Azonnal vonják vissza a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten!

    Az Orbán-kormány teljesen indokolatlanul és szükségtelenül hosszabbította meg január 2-tól a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten. Felháborító, hogy a fővárosi rendőrfőkapitány meg sem próbált magyarázatot adni arra, mi szükség volt a fokozott ellenőrzés meghosszabbítására. Nem is tudta volna megindokolni az intézkedés szükségességét, a kormány valódi célja ugyanis nem a biztonság fenntartása, hanem a budapesti tüntetések korlátozása. A Fidesz frakcióvezetője, Halász János épp a napokban nyilatkozta, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Az Orbán-kormány kizárólagos célja tehát az, hogy démonizálja, lejárassa a tüntetőket, hogy félelmet keltsen demonstrálókban és megakadályozza a további tiltakozásokat.

A kormány és a rendőrség a budapesti polgárok szabadságát korlátozza, amikor indoklás nélkül bárkit, bármikor és bármiért igazoltathat. Elfogadhatatlan, hogy a kormány diktatórikus módszerrel próbálja megfélemlíteni azokat, akik joggal tiltakoznak a Fidesz embertelen politikája ellen. Elfogadhatatlan, hogy a kormány gyávasága és hatalomféltése miatt embereket vegzálhatnak Budapesten.

Felszólítom a Belügyminisztériumot és a BRKF-t, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a fokozott ellenőrzést Budapesten! Ne vegzálják a kormány politikája ellen tüntetőket! Követelem, hogy a budapesti rendőrfőkapitány adjon magyarázatot arra, hogy ki utasította erre az intézkedésre és miért?
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.