OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 7., hétfő 13:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OS) - DK: Káosz a patikákban - Az orvosok sem értesültek időben az e-recepttel kapcsolatos változásokról

        Január 1-jével módosult a receptek felírásának jogszabálya, ám ahogy a korábbiakban is megszokhattuk, erről az orvosok sem értesültek időben. Az elektronikus receptfelírás akadozik, emiatt sok beteg és hozzátartozó kerül kellemetlen helyzetbe a patikákban.
     A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy egy ilyen lépést érdemi egyeztetés nélkül tettek meg. Sem a betegek, sem a hozzátartozók, sem az orvosok nem rendelkeznek kellő információval, ami miatt sokan az esetleg életmentő gyógyszerüket sem kapják meg. A DK követeli, hogy az egészségügyi államtitkárság haladéktalanul intézkedjen, hogy a túlterhelt háziorvosok és a kétségbeesett betegek is európai magyaroknak megfelelő tájékoztatást, és mindenekelőtt gyógyszert kapjanak.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.