2019. július 21. vasárnap

2019. január 7., hétfő 13:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OS) - DK: Káosz a patikákban - Az orvosok sem értesültek időben az e-recepttel kapcsolatos változásokról

Január 1-jével módosult a receptek felírásának jogszabálya, ám ahogy a korábbiakban is megszokhattuk, erről az orvosok sem értesültek időben. Az elektronikus receptfelírás akadozik, emiatt sok beteg és hozzátartozó kerül kellemetlen helyzetbe a patikákban.
     A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy egy ilyen lépést érdemi egyeztetés nélkül tettek meg. Sem a betegek, sem a hozzátartozók, sem az orvosok nem rendelkeznek kellő információval, ami miatt sokan az esetleg életmentő gyógyszerüket sem kapják meg. A DK követeli, hogy az egészségügyi államtitkárság haladéktalanul intézkedjen, hogy a túlterhelt háziorvosok és a kétségbeesett betegek is európai magyaroknak megfelelő tájékoztatást, és mindenekelőtt gyógyszert kapjanak.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció