OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. január 7., hétfő 13:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OS) - Jól fogytak elővételben az idei országos éves e-matricák

        A megelőző évhez képest 18 százalékkal több, közel 44 ezer országos éves e-matricát vásároltak a járművezetők a decemberi előértékesítési időszakban. A népszerű kényelmi szolgáltatás lehetővé tette, hogy az autósok akár már egy hónappal az érvényesség kezdete előtt megváltsák gépjárművükre a következő évre szóló úthasználati jogosultságukat. A matricák beszerzésére biztosított több idő enyhíti a korábban január végén kicsúcsosodó vásárlási rohamot.
     Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel együttműködve folyamatosan igyekszik könnyíteni a matricákhoz való hozzájutás feltételeit. 2018 végén több mint 121 ezer éves e-matrica kelt el az érvényességi idő kezdete előtt. A 2017. decemberi adatokhoz képest jelentősen, 37 ezerről 44 ezer közelébe nőtt az eladott országos jogosultságok darabszáma. Az előértékesítésben elkelt termékekből a tavalyelőttit 12 százalékkal meghaladó, 2,3 milliárd forintos bevétele származott a költségvetésnek.
     Az országos éves jogosultságok ára hetedik éve változatlan, a megyei matricák a 2015-ös bevezetés óta 5000 forintért szerezhetőek be. A gyorsforgalmi hálózat bővítésének köszönhetően az e-matricákkal egyre több magas szolgáltatási színvonalú útszakasz vehető igénybe.
     A tavalyi éves matricák 2019. január 31-ig használhatóak, így még közel egy hónap áll a hazai díjköteles utakon gyakran közlekedők rendelkezésére az új jogosultságok beszerzésére.


     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.