OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 7., hétfő 15:02

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OS) - Dallos Andort az Agrárminisztérium saját halottjának nyilvánítja

    Az Agrárminisztérium mély megrendüléssel tudatja, hogy Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója 2019. január 6-án hajnalban, életének 59. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dallos Andor összesen 35 éven keresztül dolgozott az állami ménesgazdaságnál, 1993 óta pedig - 26 éven át – irányította is az intézményt, páratlan munkabírással, nagy szakmai igényességgel végezve munkáját. Pályafutása során kiváló szakmai kapcsolatokat, barátságokat ápolt az európai lipicai ménesek vezetőivel, szakmai munkásságának elismeréseképpen 2015-ben a Lipicai Lótenyésztők Nemzetközi Szövetségének (LIF) alelnökéül választották.

Munkájának elismeréseképpen itthon is több kitüntetésben, díjban is részesült, köztük a Magyar Lovas Szövetség tenyésztői díjában, a szakma legjelesebb elismerésében, a Széchenyi-díjban, a Magyar Lipicai Lótenyésztő Országos Egyesület "gyémántkoszorús tenyésztő" díjában, a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége "Magyar Lóért" díjában.

Munkája eredményeképpen a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a magyar lovasélet kiemelten fontos központjává vált.

Dallos Andort az Agrárminisztérium saját halottjának nyilvánítja.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.