OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. január 8., kedd 14:36

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 8., kedd (OS) - 2018 decemberében kormánypárti képviselők javaslatára megszavazta a magyar Országgyűlés a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

    Ezeket a törvényi változtatásokat az ellenzéki politikai tábor és befolyásos médiája erős túlzásként rabszolgatörvénynek nevezi. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) ezzel nem ért egyet, s nem tartja kellően megalapozottnak ezeket az ellenzéki – vagy politikán kívüli – vélelmeket és véleményeket.
Miután azonban civil közösségünk születése kezdetétől fontosnak érzi részvételét a társadalmi kérdések megoldásában, s a magyar munkavállalók érdekeiért sem pusztán politikai szlogenek szintjén kíván kiállni, a CÖF és a CÖKA jogsegélyszolgálatot hív életre mindazon munkavállalók részére, akik úgy érzik, hogy a munkajogi kódex módosítása nyomán – az új törvényi előírások alkalmazása miatt – valószínűleg jogsérelmük keletkezett, a meghatározott munkavégzésre irányuló jogviszonyukkal kapcsolatban.
Hisszük és reméljük, hogy e vállalásunk révén valamennyit mi is hozzá tudunk járulni a magyar munkavállalói társadalom biztonságérzetének fennmaradásához, és Magyarország további sikereihez!
A CÖF-CÖKA vezetősége
     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.