OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 9., szerda 10:48

A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 9., szerda (OS) - Több mint 4500 kilogramm színes gyurma több mint 110 intézménynek. A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány több fenntartóval kötött együttműködési megállapodást a "Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program" keretein belül. Az együttműködésnek köszönhetően több mint 110 intézmény, köztük óvodák, általános iskolák kapnak 10 színű gyurmát 2019-ben. 2 alkalommal, összesen 4794 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

    A program célja, hogy a nevelésben dolgozó szakembereknek elérhető legyen olyan eszköz, amely segítségével sok gyermeket tudnak játékosan, egyszerűen nevelni, fejleszteni vagy oktatni.   A felhasználási korosztályt tekintve a gyurma egész kicsi kortól az általános iskolás korosztályig használható fejlesztő eszközként. Szakemberek egyöntetű véleménye alapján megadott feladatok elvégzése vagy egyszerű játék során az alábbi területek fejlődnek a gyermekeknél: megfigyelőképesség, memória, kreativitás, kézügyesség, szem-kéz koordináció.  A gyurmázás hozzájárul a színek és formák megismeréséhez, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

A programban az alapítvány 85%-os támogatást nyújt a résztvevőknek. Hosszútávú célja, hogy folyamatosan bővítse az együttműködő partnerek számát és a későbbiekben teljesen ingyen tudja biztosítani az eszközöket.

Bővebb információ: www.kreativ-gyermek-alapitvany.com

     Kiadó: Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.