OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. január 9., szerda 11:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 9., szerda (OS) - DK: Nem kényszeríthetik a kórházi dolgozókat, hogy vállalják a katonaságot!

    Tömegesen távozhatnak kórházi dolgozók - orvosok, ápolók, adminisztratív dolgozók - mert egy új rendelkezés alapján arra kényszerítik őket a Honvédkórházban, hogy vállalják a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy civileket soroljanak kényszerrel honvédségi kötelékbe. Az orvosoknak, ápolóknak, műtősöknek mindenek előtt a munkájukhoz szükséges feltételeket kell biztosítani, normális, európai magyaroknak megfelelő színvonalú fizetést és megbecsülést. Felháborító, hogy abban a Honvédkórházban, ahol az Orbán-csomag megszorításainak köszönhetően embereket irritáló hibákkal és visszásságokkal működik az ellátás, most az a legfontosabb, hogy a dolgozók honvédelmi továbbképzésen vegyenek részt. A DK követeli, hogy a felelősök azonnal vonják vissza az értelmetlen rendelkezést, és honvédelmi kötelék helyett európai színvonalat és feltételeket biztosítsanak a gyógyító munka, hívatásos és a polgári alkalmazott orvosok és szakdolgozók számára.

László Imre
volt kórházigazgató, országgyűlési képviselő
DK

Vadai Ágnes
Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke,
országgyűlési képviselő
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.