OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. január 9., szerda 11:49

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2019. január 9., szerda (OS) - Veszélyben a képviseleti demokrácia! Testüreg politizálással, elzárkózással lehet egy ország energia politizálását művelni, illetve egy darabig biztosan lehet, csak az ilyen fajta energetikai politizálást nem részvételi demokráciának hívják.

    A reális zöldek lobbi tevékenységének a lényege, nem más, mint a nemzeti érdekek előtérbe helyezése! Az Egyesült Királyságban, magántársaság választja ki, dönti el, hogy ki lehet atomerőmű, atomerőmű beruházás vezetője, munkatársa. Nálunk a vezetők kiválasztását tárca nélküli miniszter dönti el! A negyedik Orbán kormány gépezetében a kormányzat energiapolitikájának a gondozására négy miniszter kapott mandátumot.  A reális zöldek nem találják a bejáratot az energetikai kormányzat gombolyítóihoz.  A reális zöldek álláspontja nem egyezik meg Áder János köztársasági elnök úr előrejelzésével, hogy 2030-ban napelemmel és atommal termeljük meg a villanyunkat. Az Államelnök úr szerint a klíma védelmével is, csökkenthető a migráció a klímaváltozás tovább erősíti a migrációs folyamatokat.  
Szijjártó Péter miniszter szerint világossá kell tennünk, hogy a lakóhelyüket éghajlati okok miatt elhagyó személyek nem menekültek. A genfi egyezmény értelmében ugyanis az minősül menekültnek, akinek a nemzeti, faji, vallási vagy meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása miatt, vagy politikai meggyőződése következtében hazájában üldöztetésnek vagy annak megalapozott veszélyének van kitéve.
Juhos László, elnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.