OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 9., szerda 13:56

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. január 9., szerda (OS) - ERŐSÖDIK FEHÉRGYARMAT TŰZVÉDELME

    Egy uniós projektnek köszönhetően 2020-ban modern, korszerű épületbe költözhet a fehérgyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség és a helyi tűzoltóság. A "Tűzoltólaktanyák kialakítása-Fehérgyarmat tűzoltóság" elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00011 azonosítószámú projekt 677 millió 750 ezer 639 forintot biztosít arra, hogy a katasztrófavédelem hatékonyságát javító beruházás megvalósuljon.
A katasztrófavédelmi ingatlanok elhelyezését és kialakítását megelőző elemzések alapján, további uniós programok révén hat városban kezdődött látványos fejlődés: Fehérgyarmat mellett Gyöngyösön, Pécsett, Kiskőrösön, Kecskeméten és Piliscsabán indult a beruházáshoz kapcsolódó uniós projekt.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található területen a katasztrófavédelem mátészalkai és fehérgyarmati tűzoltóegységei 67 település 48 ezer lakójának biztonságáról gondoskodnak.

Az érintett épület az emeletráépítés révén több mint ezer négyzetméter alapterületű lesz, hozzáépül egy könnyűszerkezetes, kétszerállásos szertár, valamint egy tömlőszárító. A felújított épület földszintjén a katasztrófavédelmi kirendeltség irodái, az emeleten étkező, pihenő, öltöző és további irodák kapnak helyet, míg a tervezett könnyűszerkezetes épületben a tűzoltóság működéséhez szükséges helyiségek egy részét (raktár, műhely, bevetésiruha-tároló) alakítják ki.

A beruházás befejezésének tervezett határideje: 2020. március 31.


     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.