OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. január 10., csütörtök 17:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 10., csütörtök (OS) - DK: Kétségbeejtő helyzetben a magyar társadalom - A középosztály eltűnik, a fideszes elit pedig gazdagabb, mint valaha

    Összesen 463 milliárd forinttal nőtt tavaly kilenc hónap alatt a legvagyonosabb magyarok megtakarítása. Emellett rohamtempóban nőnek a társadalmi különbségek, a középosztály pedig lassan eltűnik hazánkból.

A Demokratikus Koalíció szerint aggasztó, hogy az Orbán-csomag megszorításaitól szenvedő országban kettészakad a társadalom. Az egyik oldalon a fideszes holdudvar egyre növekvő vagyonnal helikopterekből és vadászkastélyokból szemlélődik, míg az eltűnő középosztály és a gyarapodó szegények már nemhogy lakást nem tudnak venni, de egy albérletet kifizetniük is komoly kihívás. A DK felhívja a Fidesz-kormány figyelmét: ez a társadalmi szakadás nagyon nagy veszélyekkel járhat. Egy felelős kormányzatnak azért kell küzdenie, hogy a választók európai színvonalon élhessenek - nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem akarja alattvalóit európai magyarokként látni.

Niedermüller Péter
EP-képviselő,
alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.