OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 11., péntek 09:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - DK: Az Európai Központi Bankhoz fordulunk az NHB és Matolcsy Ádám miatt

    Sajtóinformációk szerint két héttel azelőtt, hogya Magyar Nemzeti Bank korlátozta a bajba került  - a jegybankelnök unokatestvéréhez kötődő - NHB Bank kifizetéseit, Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia, aki céges számláit korábban az NHB Banknál vezette, másik banknál nyitott számlákat.

A Demokratikus Koalíció a mai napon az ügy kivizsgálását kéri az Európai Központi Banktól. Ha ugyanis nem a jegybankelnök fiának megérzésein múlt a céges pénzek mentése, akkor felmerülhet, hogy Matolcsy fia bennfentes információkkal rendelkezhetett az NHB Bank állapotáról és az annak kapcsán tervezett jegybanki lépésekről. Ez viszont bűncselekmény lehet. A DK azért kéri az Európai Központi Bank vizsgálatát, hogy az európai magyarok számára is egyértelműen kiderüljön, a jegybankelnök és fia vajon részt vettek-e törvényellenes pénzügyi machinációkban.

Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.